Löydä elämäntehtäväsi

Sielukas soturi työelämässä

Oletko itsenäinen, päämäärätietoinen ja sinnikäs – ja toisaalta herkkä ja syvällinen ajattelija? Onko sinulla tunne erityisestä tehtävästä, joka sinun täytyy toteuttaa tai muuten elämä jää jotenkin harmaaksi?

 Voi olla, ettet tiedä, mikä se tehtävä on, mutta tunne on ja pysyy.

Olen ohjaajan työssäni, ystäväpiirissäni ja omalla sisäisellä tutkimusmatkalla tunnistanut arkkityypin tai ominaisuuden, jota kutsun sielukkaaksi soturiksi.

Sielukas soturi on yhdistelmä vahvuutta ja herkkyyttä, se on halua vaikuttaa asioihin ja halua tuoda sisältään esiin jotakin arvokasta: uudenlaisia tapoja nähdä ja tehdä. Ne voivat olla käytäntöjä, menetelmiä, tiedettä tai taidetta tai näiden yhdistelmiä. Kaikilta aloilta löytyy näitä ihmisiä.

Kun olin lukiossa, minua ahdisti koulusta tuleva hiostus. Rehtori ja opettajat viestittivät, miten pitää opiskella lujasti ”isoja kisoja” (eli ylioppilaskirjoituksia) varten ja miten kannattaa verkostoitua koko ajan. Pohdin päiväkirjassani, että syy tällaiseen pakonomaiseen ja ilottomaan toimintaan on se, että ihmiset eivät ole vapaita. Heidän täytyy peittää syvin minuutensa ja muovata itselleen naamio, koska elannon tienaaminen on sidottu siihen. Aloin etsiä jotakin, jolla koneistoa voisi muuttaa. 

Etsintä ei ole aina ollut tietoista, mutta tämän päivän perspektiivistä näen, miten olen aina etsinyt keinoja lisätä vapautta – itselleni ja maailmalle. Olen matkan varrella oivaltanut, että ihmisten sisäinen ja ulkoinen vapaus ovat saman kolikon eri puolia.

Siinä mielessä olen soturi, että olen pysynyt uskollisena itselleni ja tavoitteelleni. Olen luottanut omaan opastukseeni, kulkenut rohkeasti omaa tietä ulkopuolisten ihmettelyistä huolimatta – ja ottanut myös taloudellisia riskejä silloin, kun ulkoinen ura ei ole enää vastannut sisäistä kutsua.

Olen toisaalta kokenut uupumisen ja pettymyksen, mikä seuraa kun painaa yksipuolisella soturienergialla eteenpäin – eli vain tekemällä ”kovaa työtä” ja puskemalla. 

Pelkkään tahdonvoimaan nojaaminen ei ole järkevä strategiasillä sielukkaalla soturilla on aina luova ja herkkä puolensa. Luovat unelmat, itsensä ilmaiseminen ja elämän kauneus ovat hänelle tärkeitä. Jos ne sivuutetaan, sielu tukahtuu.

Vuonna 2011 lähdin unelmatyöstäni SAK:ssa (ajattelin opiskeluaikana, että sieltä käsin voin edistää vapautta työelämässä), sillä halusin ryhtyä kirjoittamaan. Tunsin, että se on elämäntehtäväni. Olen kiitollinen, että sain romaanin valmiiksi ja julkaistua – siitä on avautunut uusi, syvempi polku.

Olen näiden vuosien – ja oikeastaan koko elämäni ajan – oppinut paljon sisäisen opastuksen seuraamisesta: mitä se on, miten se tehdään, mitä vaikeuksia tulee ja miten ne ylitetään. Sen vuoksi perustin yrityksen kaksi vuotta sitten.

Autan ihmisiä löytämään elämäntehtävänsä ja käynnistämään todellisen elämänuran – sen, jossa työ ei ole erillistä tai välineellistä, vaan jotakin, mikä pulppuaa sisimmästä.

Mitä ajatuksia sinulla herää, tunnistatko sielukkaan soturin piirteitä itsessäsi? Kaipaisitko jompaakumpaa puolta lisää elämääsi, ”sielua” tai ”soturia”? Vai onko ominaisuus kiinnostava, mutta et ole ihan varma, löytyykö se myös sinusta?

Näkemyksesi ovat minulle tärkeitä! Olen parhaillaan rakentamassa verkkokurssia ihmisille, jotka haluavat siirtyä tavanomaisesta työnteosta todelliselle elämänuralleen. Voit meilata minulle ajatuksistasi osoitteeseen linnea@lilicolightworks.com.

Kuulemisiin!

ps. Voit myös ilmoittaa kiinnostuksesi verkkokurssiin, niin saat tiedon ensimmäisten joukossa, kun se julkaistaan maaliskuussa. Kurssi sisältää yksilöohjausta, joten osallistujamäärä on rajattu. Ilmoittautuminen tässä vaiheessa ei sido sinua mihinkään.

Saattaisit myös pitää...

Vastaa