Löydä elämäntehtäväsi

Kun yksi intohimo ei riitä

Intohimon löytämistä tarjotaan ratkaisuksi, kun työssä tökkii ja ihminen haluaa muutosta tilanteeseen. Löydä intohimosi ja työ ei enää koskaan tunnu työltä!

Multipotentiaalin elämää

Intohimon villitsemisessä on ongelmansa, ja eräs niistä on ääneen lausumaton vaatimus: löydä YKSI palavien tunteiden kohde.

Joskus asia on näin yksinkertainen – mutta ei aina.

Olen ohjannut lukuisia ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita useista aiheista ja ovat taitavia ja lahjakkaita monilla tavoilla. Heille tuottaa suorastaan kärsimystä keskittyä vain yhteen asiaan. Tällaisia ihmisiä kutsutaan multipotentiaaleiksi.

Ongelma tulee siitä, että nykyinen yhteiskuntamme – ja koko maailmankuvamme ja ajattelutapamme – on äärimmäisen pirstoutunut. Niinpä myös ammatit, tehtävänkuvat ja jopa organisaatiot ovat kapeita – vain sirpaleita siitä, mitä ihmisinä olemme.

Kun multipotentiaali miettii irtiottoa nykyisestä työstä, mieli alkaa pyöriä kuin hyrrä. He ovat suunnitelleet vuosien aikana mielessään useita projekteja, harkinneet uuden alan opiskelemista – toisaalta eivät halua kokonaan jättää vanhaakaan alaa. Ja sitten on rakas harrastus (tai pari harrastusta), jonka ympärille voisi perustaa yrityksen…

Pian he ovat jumissa, koska eivät näe, mihin tämä kaikki heitä vie. Niinpä he luovuttavat ja huokaavat: ”Tuskin sellaista työtä on olemassakaan, jossa voisin nämä jutut yhdistää.” 

On turhauttavaa, kun luova voima ei pääse virtaamaan vapaasti. Pahimmillaan ihminen on pyörinyt kehää vuosikausia ja jumittunut töihin, joissa oma potentiaali valuu hukkaan. Hän saattaa katsoa katkerana, kun toiset porskuttavat ja omat jutut eivät etene.

Miten löydän elämäntehtäväni, jos intohimon kohteita on monta?

Ohjaustyöni punainen lanka on näkemys, jonka mukaan jokainen meistä on sisäisesti moninainen. Persoonallisuuden eri aspektit nähdään kuin omina henkilöhahmoinaan näyttämöllä, joka olemme me itse. Meissä on useita hahmoja, jotka toteutuvat kauttamme erilaisina kombinaatioina, jotka muuttuvat tilanteen mukaan. 

Jos nämä hahmot ja energiat riitelevät, seurauksena on pattitilanne. Sisäinen ristiriita on kuin seisova aalto: vastakkaisista suunnista tulevat yhtä voimakkaat aallot kohtaavat, ja ne estävät toistensa etenemisen.

Siksi ulkoisesti jumittuneen elämäntilanteen avaaminen alkaa sisäisen ristiriidan purkamisella ja korkeamman näkökulman löytämisellä.

Jos olet kiinnostunut työskentelystä, voit varata ajan Valoa työelämään -konsultaatioon.

Varaa aikasi tästä

Uuden ajan monet lahjat

Elämme pirstoutuneessa kulttuurissa, mutta samalla olemme planetaarisesti matkalla kohti uutta aikaa, jossa se, mikä on ajautunut erilleen, alkaa jälleen yhdistyä.

Mytologiassa hahmojen tai arkkityyppien pirstoutuminen näkyy selvästi. Metsästäjä-keräilijöiden tärkein jumaluus oli suuri äiti. Myöhemmin maanviljelyn yleistyessä alkoi kehittyä lukuisia muita jumalatarhahmoja.

Mitä muinaisempi jumalatar on kyseessä, sitä enemmän tällä on ominaisuuksia ja voimia; sitä moniulotteisempi ja ”ristiriitaisempi” hahmo on. Esimerkiksi Antiikin Kreikan Afrodite oli eroottisen rakkauden jumalatar, mutta muinainen sumerilainen esikuva Inanna oli paitsi rakkauden, myös viljelyn ja poliittisen vallan jumalatar.

Ongelma ei ole se, että meillä on monia lahjoja. Ongelma on ajattelussamme. Jos vaikka tykkään musiikista ja teen hyviä kappaleita, ensimmäinen ajatus on: AHAA! pitäisikö minun ryhtyä muusikoksi. Sitten mietin, mitä kaikkea muusikon elämään kuuluu, ja totean, ettei se kiinnosta ihan niin paljoa. Mutta on tärkeää tehdä ero: musiikki ON minun juttuni, tavalla tai toisella, mutta muusikkous, se mitä se tänä päivänä on, ei ole minun tieni.

Yksi askel sisäiseen rauhaan on sen hyväksyminen, että nykyinen kulttuuri ei tarjoa sellaista karsinaa, johon itsensä voisi kätevästi sijoittaa. Omalla elämäntyöllämme olemme niitä, jotka luovat uusia malleja ja toteuttavat arkkityyppisiä muotoja, joissa eri vahvuudet jälleen yhdistyvät.

Se ei tarkoita, että elämän täytyy olla säntäilevää tai kaoottista!

Haluan auttaa sinua saavuttamaan sisäisen rauhan ja flow’n, josta käsin elämäntehtäväsi seuraava askel hahmottuu selkeänä.

Valoa työelämään -konsultaation avulla saat selkeyttä tilanteeseesi. Näet, mitkä asiat syvemmällä tasolla estävät sinua etenemästä ja löydät tilanteeseen avaimia, jotka ovat aiemmin olleet piilossa.

Varaa aikasi tästä


”Olen kiitollinen näkemyksestäsi ja tavasta, jolla aina pystyit viemään ajatteluani uudelle tasolle. Rakastan eri valmennusmuotoja, joita käytit hyvin luonnollisella tavalla. Minusta tuntui kuin olisin valmentajan sijaan keskustellut oman itseni viisaamman version kanssa. Suosittelen valmennustasi kaikille, jotka ovat valmiita katsomaan omia vaikeuksiaan rehellisesti ja jotka haluavat edetä elämässään, projektissaan tai urallaan.”
– Tineke, Espoo

Varaa aikasi tästä

Saattaisit myös pitää...